Tai Chi Chuan

Vi tilbyr Tai Chi for voksen. Tai Chi er en tradisjonell kinesisk kamp kunst og trenings form.

Vi har gleden av å invitere deg til et Tai Chi kurs hvor du kan lære om det gamle kinesisk kunst og meditasjons formen. Tai Chi er også kalt «meditasjon i bevegelse» fordi man øver en rekke stillinger med kontinuerlig bevegelse med fokus på pusting, balanse og kropps koordinasjon.

I dette kurset vil du lære de basiske ferdigheter på Yang stil Tai Chi Chuan; dette er en sekvens med 108 stillinger som lager bevegelser som er flytende og milde. Dette gjør at denne treningsformen passer alle alder, funksjonsnivå, styrkeferdigheter og kondisjon.

Tai Chi er en veldig skånsom kampsport som har blitt brukt i århundrer både som en form av selvforsvar og som en metode for helbredelse, eller rett og slett for å opprettholde god helse. I dette kurset vil vi passe på at du trener med riktig ryggstilling og kropps justering, i alle øvelser legges stor vekt på kontroll av tyngdepunktet slik at det blir riktig fordel av muskelkraft på hele kroppen, alt dette i en rolig omgivelse hvor du vil fokuserer kun på pusting og blir mer bevisst på tilstedeværelse. 

Treninger er strukturert i forskjellige steger med øvelser som lærer å mestre balanse, fleksibilitet, koordinasjon, som fører til en bedre kropps beherskelse.

Det er sagt at praksis av Tai Chi gjennom livet bremser aldersprosess og reduserer stress.