Karate

Karate er en allsidig treningsform hvor man øver på ulike treningsprinsipper, hurtighet, styrke, balanse og koordinasjon.

Karate er en av verdens mest populære idrett. Karate-do ( kara – tom / te- hånd / do – vei ) er e tradisjonell japansk kamp kunst; det siste ord «do» vil understreke at karate er et verktøy for å gå gjennom livet. Karate i dag har flere meninger, det kan defineres som en idrett, et selv forsvar system og en disiplin som hjelper å mestre egen karakter gjennom et konstant målsetting. Sport karate har som hovedfokus å konkurrere mot andre utøvere, og tradisjonell karate er mer orientert mot selvmestring.

Basistrening tilpasses til alderen og øvelser øker vanskelighetsgrad med mer fysisk og mental intensitet med selvmestring som mål.

Forståelse av kroppsmotorikken i de minste detaljer gjennom uendelige repetisjoner er det som gjør karate en kunst med kroppen. Karate ble skapt som et selforvarssystem, og de mesterne og skaperne av denne disiplinen har vært opptatt av kroppens biomekanikk og hvordan bruke kroppen mer effektiv i en kamp situasjon.

Barnetreningen er strukturert med varierende oppgaver som forberede kroppen for å oppnå en bred fysisk kapasitet.

I vår klubben legges stor vekt på at barna skal føler seg i et sosialt miljø med disiplin, samarbeid og respekt for hverandre.

Klubben deltar jevnt på nasjonale og internasjonale konkurranser og treningsleir.